Skip to main content

Bakkerij Wouter Bakker

Wist je dat we een bakkerij hebben op het erf? In het seizoen is de bakkerij van Wouter Bakker op zondag geopend. Broodbakken is zijn 'uit de hand gelopen' hobby. In de bakkerij maakt Wouter verschillende soorten zuurdesembroden, zoete broodjes en croissants.

Op zondag geopend

De bakkerij van 8.30 tot 12.30 uur geopend. Je kunt dan zowel brood en lekkernijen afhalen en met zonnig weer op het terras ervan genieten. 

Zuurdesembrood

Elk weekend maakt Wouter twee soorten zuurdesembroden: de naturel en meerzaden. Deze hebben als basis drie eenvoudige ingrediënten: meel/bloem, water en een beetje zout. Het meerzadenbrood heeft twee extra ingrediënten: volkorenmeel en zaden en pitten. Het maken van deze broden kost veel tijd en handwerk. De tijd die het brood krijgt voor de natuurlijke gisting zorgt voor enorm veel smaak. 

Heerlijke croissants

Wist je dat nog maar 1% van de bakkers in Nederland zijn eigen croissants maakt? Wouter is daar één van. Het maken van deze croissants duurt drie dagen. Zo lekker als deze hebben we ze niet vaak gehad!

De amandelcroissants zijn er bijna elke week. In de zomer worden zijn er ook gevulde croissants, bijvoorbeeld met aardbei, pistache of vanilleroom met chocolade. 

Wisselend assortiment

De zuurdesembroden en croissants behoren tot het wekelijkse assortiment. Wouter maakt elke week een variërend aanbod. Van tartelettes met zomers fruit tot een Parijse flan, macarons of eclairs. 

Benieuwd naar het assortiment van deze week? Houd zijn Instagram in de gaten: @wouter__bakker.

Bocca koffie

Zin in een lekkere cappuccino of espresso? Een andere hobby van Wouter is: speciality koffie. In de bakkerij kan een espressomachine daarom niet ontbreken. Met bonen van Bocca Coffee maakt Wouter heerlijke koffies. Deze kun je ook voor to go of in je vakantiehuisje bestellen. 

Genieten op het terras

Buiten op het terras en in onze tuin staan genoeg tafels om aan te ontbijten of te brunchen. Alles wat in de toonbank ligt kun je bestellen om buiten samen met een kopje koffie, thee of een sapje van te genieten. 

Uit de hand gelopen hobby

Een paar jaar geleden begon Wouter met het bakken van zuurdesembrood. Gewoon thuis, om geen brood in de supermarkt te hoeven kopen. Zijn brood viel in de smaak bij vrienden en familie, dus al snel werden het een paar extra broden per week. En inmiddels bakt hij in een professionele werkruimte wekelijks tientallen broden, hondernden croissants en wat al niet meer voor iedereen die de bakkerij bezoekt. Om het leuk te houden en ook een hobby te laten blijven is de bakkerij één dag in de week geopend. 

Op de kaart

Ben je niet op een zondag op Texel? De andere dagen van de week kun je bij verschillende restaurants ook van Wouter zijn brood genieten. Zoals bij De Worsteltent, Restaurant Noordzee, Bries20 en Oudeland. Hier is het brood onderdeel van een gerecht of te bestellen als voorafje. 

Kijkje achter de schermen

Nieuwsgierig naar hoe het eraan toegaat in de bakkerij? Volg @wouter__bakker dan op Instagram.

De actuele openingstijden en meer info vind je op zijn website: www.wouterbakkertexel.nl.

Contact

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we een nieuwsbrief met leuke informatie en aanbiedingen, aanmelden kan hieronder:

Betaal veilig met

Ideal
Sofort
PayPal
Bancontact
Maestro
American Express
Visa