Skip to main content

Februari naar Texel? Het voorjaar start

Zin in een paar dagen vakantie in februari? Deze maand staat op Texel in het teken van opstarten. De eerste bloembollen komen in bloei. En na een rustige maand gaan richting de voorjaarsvakantie steeds meer restaurants en musea weer open. In februari kun je ontspannen ideaal combineren met actieve uitjes. Lees hier onze tips voor een vakantie in februari.

Dit is waarom de winter op Texel zo leuk is >

Het voorjaar hangt in de lucht

Ondanks dat het officieel nog steeds winter is in februari, kun je al wel merken dat het voorjaar steeds dichterbij komt. De dagen worden steeds langer, de zon laat zich steeds vaker zien en brengt al voorzichtig wat warmte. In deze maand kun je buiten heerlijk een frisse neus halen. 

Vier de liefde

14 februari is het natuurlijk Valentijnsdag! Een goede reden om samen met je partner even samen weg te gaan. Al is het één nachtje. 's Avonds lekker uitgebreid dineren, de volgende ochtend rustig ontbijten en een frisse neus halen op het strand. 

De eerste voorjaarsbloeiers

Afhankelijk van hoe koud de winter is geweest, komen de sneeuwklopjes als eerste in bloei vanaf eind januari tot februari. In het bos bij ons om de hoek zijn ze vaak al snel te zien. Een echte sneeuwklokjesweelde kun je spotten in het bos De Dennen. Vroeger werden de sneeuwklopjes daar geteeld. De bollen zijn in de grond gebleven en komen elk jaar opnieuw naar boven. Na de sneeuwklokjes komen de krokussen, meestal eind februari, als ook de krokusvakantie (officieel: voorjaarsvakantie) is. 

Actief in de natuur

Verlaten fiets- en wandelpaden zorgen er in deze maand voor dat je heerlijk rustig kunt bewegen. Zin om weer te starten met hardlopen of een nieuw record te lopen? Maak een mooie wandeltocht, huur een mountainbike of ga een rondje op de racefiets. Zin in iets anders? Bij 't Turfveld in het bos De Dennen is een trimbaan aangelegd. 

De lammetjes komen eraan

In februari staan de weilanden vol met zwangere schapen. Het is aftellen geblazen, voordat in maart de lammertijd echt losbarst. Meestal heeft Schapenboerderij Texel de eerste lammetjes, rond de voorjaarsvakantie worden ze daar geboren. Je kunt hier een kijkje nemen in de kraamstal. Wie weet zie je tijdens je bezoek een lammetje geboren worden. 

Dit is waarom de winter op Texel zo leuk is

In de winter kom je op Texel echt tot rust. De natuur is prachtig stil, er zijn allerlei wellnessmogelijkheden, leuke uitjes en bijzondere natuuromstandigheden. Benieuwd wat je in februari nog meer kunt ontdekken?

Voordelig vakantie vieren

De prijzen van onze vakantiehuizen zijn heel gunstig in februari. Je kunt dan een weekend, midweek en week bij ons verblijven. Wil je februari op Texel ook meemaken?

De temperatuur en het weer

Februari is nog een echte wintermaand. De temperaturen worden richting het voorjaar zachter. In februari is er kans op regen en ook sneeuw. Een winterstorm kan in deze maand ook nog voorkomen. 

  • Gemiddelde temperatuur: 6 °C

  • Gemiddeld aantal dagen met regen: 12

  • Gemiddeld aantal zonuren: 4 uur per dag

  • Zeetemperatuur: 6 °C

Voorjaarsvakantie: extra activiteiten voor kids

De tweede helft van februari staat in het teken van de voorjaarsvakantie (of ook wel: de krokusvakantie). Bij de Texelse musea worden dan extra kinderactiviteiten georganiseerd en veel restaurants zijn extra dagen geopend.

Familiehuizen in De Koog

Februari is bij uitstek de maand om met het gezin tot rust te komen op Texel. Voor een gezin van vier personen hebben wij de ideale vakantiehuizen. Benieuwd?

Contact

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we een nieuwsbrief met leuke informatie en aanbiedingen, aanmelden kan hieronder:

Betaal veilig met

Ideal
Sofort
PayPal
Bancontact
Maestro
American Express
Visa