Skip to main content

Familiebedrijf sinds 1972

Onze vakantiehuizen staan op de plek waar al drie generaties lang de familie Boon woont. Eerst tussen de bloembollen, nu in een straat vol buren. De historie van ons familiebedrijf begint meer dan een halve eeuw terug. 

Bloembollenbedrijf

Onze opa en oma waren de tweede generatie van het bloembollenbedrijf in De Koog. In het voorjaar stonden de landerijen om hun huis en schuur vol met narcissen. Vanaf onze locatie kon je toen ver uitkijken over de landerijen. 

1972: Start van De Leeuwerik

In de jaren '60 was het heel normaal om een kippenhok of schuurtje te verhuren aan toeristen. Op het boerenerf stonden er daar een paar van en die werden elke zomer verhuurd. Het verhuurbedrijf begon dus eigenlijk al veel eerder. De Leeuwerik werd officieel in 1972 opgericht, toen de vijf geschakelde huizen naast 'Huize De Leeuwerik' nieuwgebouwd én klaar voor de verhuur waren. 

De verhuur ging goed, dus ook het naastgelegen huis 'Vogelweelde' en een bijgelegen bungalow (nu Het Zandblauwtje) werden gekocht. In de bollenschuur werd plaatsgemaakt voor een fietsen- en bolderkarrenverhuur. 

1992: De tweede generatie

Na het 20-jarige jubileum in 1992 namen Maarten Jan en Marleen het bedrijf van hun ouders over. Een nieuwe generatie zorgt voor nieuwe ideeën: zo werden alle houten kozijnen vervangen voor kunststof, de inrichting gemoderniseerd en de badkamers vergroot. De oude stacaravan op het erf werd vervangen door nieuwbouw (nu De Strandvondst) en ook voor het huis 'Vogelweelde' kwam een nieuw gebouw in de plaats (nu Vogelweelde en De Duinroos).

De derde generatie

In de jaren na de overname werden Desirée (1994), Suzanne (1997) en Wouter (2000) geboren. Met de vakantiehuizen in de achtertuin, zijn zij dus ook echt opgegroeid met het bedrijf. Ze hebben heel veel vriendjes en vriendinnetjes gemaakt in de speeltuin, hielpen mee op de wisseldag en namen ook de telefoon op als onze ouders even niet in de buurt waren. Met veel Duitse gasten leerden ze al vroeg hun eerste Duitse woorden. 

2020

Maarten Jan heeft het bedrijf lange tijd in zijn eentje gerund. Hij was niet alleen eigenaar van De Leeuwerik, maar ook hulp-strandvonder en was daardoor ook veel op het strand te vinden. Veel gasten die een strandwandeling maakte, kwamen hem daar tegen in zijn iconische groene Landrover. 

In 2020 overleed hij plotseling. Zonder enige twijfel hebben we als de drie kinderen besloten het bedrijf voort te gaan zetten. Het overnemen van het bedrijf kwam totaal onverwachts. Wouter moest zijn baan als internatiaal vrachtwachtenchauffeer ervoor opzeggen, Suzanne haar reisplannen opzij zetten en Desirée en combinatie maken met haar fulltime baan. 

2022: 50 jaar een familiebedrijf

Als derde generatie hebben we ons vanaf het begin ingezet om het bedrijf toekomstproof te maken. In de winter van 2021/2022 hebben we de negen vakantiehuizen gerenoveerd. Dat was een flinke klus, er was zo'n tien jaar niets vernieuwd. Nieuwe bedden, een duintuin, andere vloeren, moderne decoratie en verduurzaming waren dan ook hard nodig. Als kroon op ons werk ontvingen wij Green Key Gold en werden we Waddengoud gecertificeerd. Een mooi resultaat voor in het jaar van het 50-jarige bestaan!

2023: Dromen volgen

We hebben met z'n drieën van dichtbij gezien hoe het leven zomaar kan stoppen. Daaruit hebben we geleerd hoe belangrijk het is om je dromen te volgen. Na met elkaar drie jaar De Leeuwerik gerund te hebben, realiseerden Wouter en Suzanne zich dat De Leeuwerik geen onderdeel is van hun toekomstdromen. Wouter is van het eiland af verhuisd en gaan werken voor een nieuwe werkgever en Suzanne gaat op wereldreis.

Het blijft in de familie

Toeval bestaat niet (of wel): Desirée droomt vanaf kleins af aan over het voortzetten van De Leeuwerik. Ze hielp vaak mee, nam al vroeg de telefoon op en heeft zelfs destijds haar studie erop afgestemd. Desirée zet in haar eentje het familiebedrijf voort en woont samen met haar partner Wouter (die de bakkerij heeft) in 'Huize De Leeuwerik'. 

Via Facebook en Instagram delen we regelmatig foto's, Texel-tips en een kijkje achter de schermen. Volg je ons ook?

Leuk dat je ons familieverhaal hebt gelezen, graag tot ziens in De Koog!

Desirée & Wouter

Contact

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we een nieuwsbrief met leuke informatie en aanbiedingen, aanmelden kan hieronder:

Betaal veilig met

Ideal
Sofort
PayPal
Bancontact
Maestro
American Express
Visa