Skip to main content

Met de veerboot naar Texel

Tenzij je een privévliegtuig kunt betalen of goed kunt zwemmen ;-), is de boot het enige vervoersmiddel om naar Texel te komen. Vanuit Den Helder vertrekt de boot naar Texel tussen 6.30 en 21.30 elk uur. De overtocht duurt slechts twintig minuten. Je kunt je met de auto naar Texel, er is op de boot zelfs plek voor 350 auto’s per keer.

Hoeveel kost de boot naar Texel?

De boot naar Texel is de goedkoopste overzeese veerboot van Nederland. Als voetganger is de prijs slechts €2,50 voor een retourtje. Wil je de fiets meenemen, dan kost het €2,50 extra. Kom je met de auto over, dan kost het €42,50 ongeacht het aantal inzittenden. Op dinsdag, woensdag en donderdag geldt het lagere tarief en kost de overtocht € 28,30. Dat is een groot verschil met de andere eilanden. Zo betaal je voor een retourtje Terschelling € 174,22 voor een auto, zonder zelfs nog de passagiers te tellen.

Reserveren nodig?

De boot naar Texel hoef je niet te reserveren, sterker nog; je kunt zelfs niet reserveren. Wat je wel kunt doen is van te voren al een ticket kopen. Deze is niet gebonden aan een datum. Mochten je reisplannen anders worden, dan blijft je ticket dus gewoon geldig. Je kunt ook ter plekke nog een ticket kopen bij het loket.

Zonder auto naar Texel

Wil je met de fiets naar Texel of het OV naar Texel? Op Texel liggen de dorpen allemaal op fietsafstand van elkaar. Je kunt daardoor ook prima per fiets of met het openbaar vervoer het eiland verkennen. Een ticket voor een voetganger kost € 2,50 per persoon. Met een fiets kost de overtocht totaal € 5,-. Je kunt vanaf het treinstation met de bus naar de veerhaven in Den Helder, of je auto (gratis) parkeren op de veerhaven van TESO. 

Hoe lang duurt de overtocht naar Texel?

Met een vaarduur van 20 minuten "ben je er zo". Op het bovendek van de veerboot is een buffet met afhaal broodjes, koffie, gekoelde dranken en snacks. In de salon mag je ook zitten zonder een consumptie te nuttigen. Op de boot mag je in de auto blijven zitten. 

Vertrektijden vanuit Den Helder

De boot ligt 's nachts in de haven op Texel. De eerste boot vanaf Texel gaat om 6 uur. De eerste boot vanuit Den Helder om 6.30 uur. Daarna vaart de boot elk uur vanuit Den Helder, dus 7.30, 8.30, enz. naar Texel en weer terug om 7, 8, 9, enz. De laatste boot vertrekt vanaf Texel om 21 uur en vanuit Den Helder om 21.30 uur. De boot komt dan om 22 uur aan op Texel. Op populaire reisdagen wordt er een extra veerboot ingezet en vaart er elk halfuur een boot. Bekijk de dienstregeling van TESO >

Rekening houden met wachttijd?

Vroeger was het normaal om 6 uur op de boot te wachten, dat is gelukkig niet meer zo. De reguliere veerboot is enorm groot en kan veel auto’s tegelijk meenemen. Op populaire reismomenten wordt er een tweede boot ingezet en is de dienstregeling elk half uur. Op populaire aankomst- of vertrekdagen (rondom vakanties en weekenden) kan het onderweg naar de veerhaven wel druk zijn in Den Helder. Houd dan rekening met een langere reistijd. Op www.teso.nl kun je de drukteverwachting voor jouw reisdagen alvast bekijken. Op de dag zelf kun je hier ook de actuele wachttijd zien.

Mag de hond mee op de boot naar Texel?

Gaat je hond ook mee op vakantie? Honden zijn op de boot naar Texel welkom. Tijdens de overtocht mag je in de auto blijven en kun je ook vrij rondlopen over het schip. In de salon, op het dek en op de opstelterreinen zijn honden (aangelijnd) welkom. Als je traplopen wilt voorkomen, dan is er op de boot ook een lift tussen alle verdiepingen.

Ticket voor de terugreis

De boot vanaf Texel vertrekt elk uur van 6 tot 21.00 uur. Het ticket in Den Helder geldt als een retourtje, dus je hoeft op Texel niet opnieuw een ticket te kopen.

Voor alle informatie over de boot en de actuele vertrektijden kun je het beste op de website van TESO kijken: www.teso.nl.

Contact

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we een nieuwsbrief met leuke informatie en aanbiedingen, aanmelden kan hieronder:

Betaal veilig met

Ideal
Sofort
PayPal
Bancontact
Maestro
American Express
Visa