Skip to main content

De leukste binnenuitjes van De Koog

Wordt er regen voorspeld voor je vakantie of regent het als je dit leest? Dan ben je vast naarstig op zoek naar leuke binnenactiviteiten. Die zijn er in en rondom De Koog gelukkig genoeg. We delen onze favorieten "wat te doen op Texel als het regent"-tips met je:

Bezoek Juttersmuseum Flora

De afgelopen 100 jaar aan strandvondsten zijn verzameld bij Maritiem- en Juttersmuseum Flora. Alles is uitgestald in verschillende schuren. Je kunt ook een kijkje nemen in de stuurhut van één van de oude veerboten. Laat je verwonderen over de hoeveelheid handschoenen, boeien, maar ook complete schepen die allemaal zijn aangespoeld op het Texelse strand.  Spannende verhalen gegarandeerd! Is het even droog? Het museum gaat op het buitenterrein verder. Voor de kids is er ook een mooie grote buitenspeeltuin.
Pontweg 141A in De Koog – www.juttersflora.nl

Duik in de onderwaterwereld bij Ecomare

Ecomare ken je misschien al van de zeehondjes. De zeehonden zwemmen buiten, dus op een regenachtige dag is dat niet heel ideaal. Gelukkig hebben ze ook een hele grote onderwaterzaal, waar allerlei zeedieren rondzwemmen en je meer over ze kunt leren. Er zijn verschillende exposities, kinderactiviteiten en een zaal waar je meer ontdekt over Walvissen. Tussen de buien door kun je alsnog een glimp opvangen van de zeehonden.
Ruijslaan 92 in De Koog - www.ecomare.nl

Opwarmen in de sauna

Mmm.. heerlijk na een actieve dag op het eiland. Of om je dag te starten met een relaxmoment in de sauna. Bij twee hotels in De Koog mag je ook als niet-gast gebruik maken van hun sauna. Van tevoren telefonisch reserveren is wel belangrijk.

Turen over zee in een strandpaviljoen

Als de regen op het raam tikt is er niets lekkerder dan zelf warm binnenzitten, toch? Je kunt natuurlijk thuis lekker op de bank blijven zitten, maar hoe leuk is het om vanuit een strandpaviljoen de regenwolken voorbij zien trekken? Neem een goed boek mee, zoek een lekker plekje (bij de haard) en geniet binnen van het uitzicht over het strand en de zee. In de winter zijn de volgende strandpaviljoens geopend: Strandpaviljoen Paal 19, Beachclub Texel, Bries 20 en Strandpaviljoen Paal 21. Check van te voren wel even hun openingstijden.

Subtropisch zwemmen

Als het vroeger op zondag regende was het bij ons thuis vaste prik: een ochtend zwemmen bij Zwemparadijs Calluna. Baantjes trekken, tegen de stroming in zwemmen, een paar keer van de glijbaan, dobberen in het bubbelbad en de uren gaan zo voorbij.
Schumakersweg 3 in De Koog - www.kustparktexel.nl

Regenkleding aan en gaan

“Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel”, zeggen ze in Zweden. En zo is het eigenlijk ook. Laat de regen je niet weerhouden om alsnog erop uit te gaan. Stampen in de plassen, dansen in de regen… Je zult merken: zo erg is regen eigenlijk nog niet ;-) En vooral de douche en het kopje thee erna zijn heerlijk!

Lekker opwarmen en relaxen

De beautysalons en sauna's zijn natuurlijk snel volgeboekt, maar met een beetje mazzel is er vandaag nog een plekje te bemachtingen. En anders is een massage, bezoekje aan de sauna of schoonheidsbehandeling voor morgen of later deze week een fijn vooruitzicht. 

Buiten de deur ontbijten

Een lekker begin van de dag: in een restaurantje genieten van een uitgebreid ontbijt. Het aanbod restaurants met een ontbijtkaart is in De Koog niet zo heel groot. We hebben de ontbijtlocaties voor je op een rijtje gezet: 

Uitgebreid lunchen of een vervroegd diner

Als het de hele dag regent is het ‘s avonds al vroeg schemerig. Heerlijk voor een avondje bankhangen en een goed boek of een film. Maak je lunch extra uitgebreid of ga wat eerder naar een restaurant, dan overbrug je het regenachtige weer en ben je toch lekker onder de pannen. Een paar tips:

Contact

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we een nieuwsbrief met leuke informatie en aanbiedingen, aanmelden kan hieronder:

Betaal veilig met

Ideal
Sofort
PayPal
Bancontact
Maestro
American Express
Visa