Kleinschalig, comfortabel, familiair en ideaal gelegen: dat is De Leeuwerik in De koog. Sinds de oprichting in 1972 is De Leeuwerik altijd een familiebedrijf gebleven. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer. 

De tien vakantiehuizen van De Leeuwerik liggen allemaal op hetzelfde terrein aan de Duinroosstraat, naast het woonhuis van de beheerder Desirée. We verhuren zeven geschakelde vakantiehuizen met een eigen tuin/terras en drie vrijstaande vakantiehuizen met een eigen tuin. Op het terrein is een gedeelde fietsentstalling, parkeerplaats en een afvalstation aanwezig. 

Uitstekende locatie
Locatie van De LeeuwerikVanaf het park wandel je in nog geen 10 minuten naar het strand, ben je binnen 5 minuten in het centrum van De Koog en zijn de fietspaden altijd in de buurt. Onze huizen zijn ingericht met alle basisbenodigdheden voor een heerlijke vakantie. Kortom, een fijne uitvalsbasis voor je vakantie op Texel.

De Koog
Eén van de oudste dorpen en dé badplaats van het eiland is De Koog. Slechts twee duinenrijen scheiden het dorp van het 10 kilometer lange strand. In de zomer kun je er heerlijk zonnen en zwemmen en in de winter roept het strand je voor een heerlijke wandeling. In de Dorpsstraat zijn restaurants, winkels en uitgaangsgelegenheden te over en is er voor iedereen wat wils. Natuurgebied De Nederlanden grenst aan De Koog. Ook het Dennenbos, De Muy en De Slufter liggen op korte afstand van De Koog. 

Geschiedenis De Leeuwerik
Historie De Leeuwerik Texel
In 1972 is De Leeuwerik opgericht door onze opa en oma. In die tijd werden de nieuwgebouwde geschakelde woningen en een aantal hutjes in de tuin verhuurd. De verhuur ging goed, dus ook het naastgelegen huis en een bijgelegen bungalow werden gekocht. 

Na het 20-jarige jubileum in 1992 namen Maarten Jan en Marleen het bedrijf van hun ouders over. In de jaren erna werden Desirée, Suzanne en Wouter geboren. Met de vakantiehuizen in de achtertuin, zijn wij dus ook echt opgegroeid met het bedrijf. We hebben heel veel vriendjes en vriendinnetjes gemaakt in de speeltuin, hielpen mee op de wisseldag en namen ook de telefoon op als onze ouders even niet in de buurt waren. Met veel Duitse gasten leerden we al vroeg onze eerste Duitse woorden. 

De derde generatie
Derde generatie voor De Leeuwerik

In 2020 overleed onze vader plotseling. Zonder enige twijfel hebben wij als de drie kinderen besloten het bedrijf voort te gaan zetten. Onze moeder Marleen is inmiddels al een paar jaar uit het bedrijf en ondersteunt ons nu waar mogelijk. Als drietal gaan wij ervoor zorgen dat De Leeuwerik nog lang kan voortbestaan. We hebben mooie dromen voor het bedrijf en hopen dat we in de toekomst hiervan veel gasten kunnen laten meegenieten.

Via Facebook en Instagram delen we regelmatig foto's, Texel-tips en een kijkje achter de schermen. Volg je ons ook?

We kijken ernaar uit je te mogen verwelkomen,

Desirée, Suzanne en Wouter Boon

 

Regelmatig versturen we een nieuwsbrief met leuke informatie en aanbiedingen. Wil je 'm ook ontvangen? 

Aanmelden voor de nieuwsbrief