Heb je een vraag voor het boeken van één van onze huizen óf heb je al geboekt en heb je nog een vraag? Antwoorden op onze meest gestelde vragen vind je op deze pagina. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. 

Boekingsvoorwaarden
Bij het boeken van onze vakantiehuizen ga je akkoord met onze algemene voorwaarden. Die kun je vooraf al lezen: algemene voorwaarden De Leeuwerik. Bij een annulering zijn deze voorwaarden ook van toepassing. 

Betalen
Na een boeking via onze website ontvang je van ons een boekingsbevestiging, waarvoor de volgende betaaltermijnen van toepassing zijn: 

Boekingsdatum Betalingstermijn
Binnen 24 uur na boeking 30% van de huursom
6 weken (42 dagen) voor aankomst 70% van de huursom
Bij een boeking met
aankomst binnen zes
weken (42 dagen) 
Binnen 24 uur na boeking: 100%
van de huursom


Wijzigen en annuleren
Kan je vakantie onverhoopt niet doorgaan? Neem dan de volgende annuleringsvoorwaarden in acht:

Annuleringsdatum                  Voorwaarden
Binnen 24 uur na boeking Gratis, 100% van het al
(aan)betaalde boekingsbedrag
ontvang je terug.
Tot zes weken (42 dagen)
voor aankomst
Gratis, 100% van het al
(aan)betaalde boekingsbedrag ontvang je terug.
Tot 7 dagen voor
aankomst
50% van het boekingsbedrag
krijg je terug.
Binnen 7 dagen voor
aankomst
Binnen 7 dagen voor aankomst
Op dag van aankomst of tijdens verblijf                      Op dag van aankomst of
tijdens verblijf

Je kunt annuleren door een e-mail te sturen naar . Na een annulering volgt de eventuele terugbetaling door De Leeuwerik binnen vijf werkdagen.

Inchecktijd
We maken onze huizen zelf schoon en vinden het belangrijk om het vakantiehuis schoon op te leveren. Vanaf 16 uur is je vakantiehuis klaar en kun je inchecken. Zou je graag eerder willen inchecken? Dan is het mogelijk om tot een dag voor je aankomst een early check-in bij te boeken (op basis van beschikbaarheid). Je kunt dan voor € 15,- om 14 uur inchecken en voor € 30,- is je huis om 12 uur klaar. 

Uitchecktijd
Onze standaard uitchecktijd is om 10 uur. Vind je dit te vroeg? Op basis van beschikbaarheid is het mogelijk om een lazy check-out te boeken. Voor € 10,- mag je tot 11 uur blijven en voor € 20,- kun je om 12 uur de sleutel inleveren.

Rookvrij: mag op het terras/in de tuin wel gerookt worden? 
Ons erf is volledig rookvrij. Roken op de paden, terrassen of in de tuinen is daarom niet toegestaan. Als je wel graag wilt roken, dan raden we aan het buiten ons erf te combineren met een wandelingetje.  

Linnengoed
Alle bedden zijn bij aankomst opgemaakt. Het is niet nodig om eigen beddengoed mee te nemen. Handdoeken kun je zelf meenemen of voor € 6,50 per pakket (2 grote, 2 kleine) bij ons huren, net zoals de keukendoeken (handdoek en theedoek) voor € 2,50 per pakket. 

De bedden
We hebben heerlijke boxspringbedden van AVEK. De bedden hebben een medium comfort en zijn daarmee stevig, maar niet hard. Standaard zijn onze tweepersoons bedden 160 x 210 cm en voorzien van twee eenpersoonsdekbedden. De eenpersoons bedden zijn 80 x 210 cm. De eenpersoons bedden van De Strandvonst en Het Zandblauwtje hebben een lenge van 200 cm. Onze dekbedden en kussens zijn gevuld met Texelse schapenwol. We maken de bedden voor je op.  Boxspringbedden_De_Leeuwerik.jpg

Wat is er al aanwezig?
In de keuken is afwasmiddel, een afwasborstel, peper & zout en suiker aanwezig. Bij alle wastafels vind je handzeep. Uiteraard is de keuken uitgerust met basisbenodigdheden voor het koken. 

Koffiezetapparaten 
In elk huis vind je twee soorten koffiezetapparaten. De machine voor Nespresso-cups staat standaard klaar en heeft een melkopschuimer. In een keukenkast vind je ook het filter koffiezetapparaat. Mocht je liever Senseo-koffie drinken. Laat het ons dan weten. We hebben er één beschikbaar en kunnen die voor je klaarzetten. Voor het Nespresso-apparaat raden we je de koffiecups van Texelse Branding aan. Koffiezetapparaten_bij_De_Leeuwerik.jpg

Voor de Senseo-liefhebbers hebben we een Senseo-apparaat beschikbaar. Wil je dit apparaat graag gebruiken tijdens je vakantie? Vraag het dan tijdens je boeking aan of laat het ons even weten. Het Senseo-apparaat zetten we dan als extra klaar in je vakantiehuis, dit is kosteloos. 

Senseo apparaat in vakantiehuis

Tellen baby's wel of niet mee? 
Voor het aantal personen telt iedereen van het reisgezelschap mee, dus ook baby's. Onze huizen zijn geschikt voor een reisgezelschap voor maximaal vier personen. 

Benodigdheden voor kinderen
We hebben campingbedjes en kinderstoelen beschikbaar, die je bij het boeken kunt toevoegen. In De Strandvondst en Het Zandblauwtje past er geen babybedje op de slaapkamers en kun je deze niet bijboeken. Behalve in De Duinroos, past in alle huizen met een bovenverdieping, een kinderbedje op zowel de grote als de kleinere kamer. We zetten het kinderbedje graag voor je klaar. Je kunt deze aanvinken bij je boeking of ons er even over contacten.

Babybedje (inclusief matras & molton): € 9,50 per verblijf Babybedje_huren_bij_De_Leeuwerik.jpg

Kinderstoel: € 6,50 per verblijfKinderstoel in vakantiehuis

Logees
Kom je met twee of drie personen in een 4-persoons huis? Dan is het mogelijk om logees te ontvangen. Er mogen niet meer dan 4 personen (baby's tellen ook mee als persoon) overnachten in onze huizen. Meld vooraf bij ons dat je logees krijgt, dan kunnen we ook de verplichte € 2,30 toeristenbelasting per persoon, per nacht verrekenen. Zonder melding en betaling van toeristenbelasting is het niet toegestaan om logees te ontvangen. 

Parkeren
Voor elk vakantiehuis hebben we één parkeerplaats beschikbaar. Vogelweelde, De Strandvondst en Het Zandblauwtje hebben voor de deur een eigen parkeerplaats. Voor de andere huizen is er een parkeerplaats op ons terrein beschikbaar. Krijg je visite of wil je met twee auto's komen? Tip: laat de tweede auto staan in Den Helder, dan kost een overtocht maar € 2,50 per persoon.

Parkeren bij het vakantiehuis

BBQ'en
Vanwege het rookvrije beleid is het niet toegestaan om op ons erf te BBQen. Wil je toch graag BBQ'en? Er zijn op het eiland twee openbare BBQ-plaatsen: op de haven van Oudeschild en in De Dennen. 

Elektrische auto opladen
Op onze eigen parkeerplaatsen staat een laadpaal, die je als gast van De Leeuwerik ook mag gebruiken. Lees over het gebruik en de beschikbaarheid >

Laadpaal van De Leeuwerik

Fiets parkeren
Bij de relaxtuin hebben we een overkapping waar je jouw fiets mag parkeren. Hier is ook een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Het Zandblauwtje en De Strandvondst hebben een eigen overkapping in de tuin. 

Fietsenschuurtje bij De Leeuwerik

Huisdieren
In De Strandvondst, Het Zandblauwtje, De Veldleeuwerik en Windlust is het mogelijk om één hond mee te nemen. De tuin is vollgedig omheind en afgesloten.  Losloopgebied Texel

Losloopgebied in de buurt
In het bos bij ons om de hoek mogen honden loslopen. Het stukje door de duinen is een camping en daar geldt een aanlijnplicht. Als je op het strand loopt, dan is op rechts een halve kilometer losloopgebied. Als je een kilometer verder wandelt is het strand tot aan De Slufter losloopgebied. Alle losloopgebieden vind je op deze pagina

Mag er een tent in de tuin geplaatst worden? 
Nee, dat mag niet. Verblijven in een camper op ons parkeerterrein is ook niet toegestaan. Er zijn wel hele leuke campings bij ons in de buurt. 

Bushalte in de buurt
Op 3 minuutjes lopen van ons terrein is bushalte Nikadel. Vanaf de boot rijdt buslijn 28 naar deze halte. De bus vertrekt hier ook weer richting de boot. Je kunt het eiland per OV ook heel goed ontdekken. Daarvoor kun je gebruik maken van de zogenaamde 'Texelhopper-busjes'. Deze kun je van te voren reserveren en brengen je van halte naar halte. Bekijk voor de actuele dienstregeling en mogelijkheden via www.texelhopper.nl.

Vakantiehuis goed bereikbaar met OV

Geschikt voor mindervaliden? 
Onze huizen zijn niet speciaal ingericht voor mindervaliden. Het Zandblauwtje heeft met uitzondering van een lage drempel bij de voordeur geen drempels in het huis en is daarom geschikt voor mensen die iets minder goed ter been zijn. De Strandvondst heeft een iets hogere drempel bij de deur en is in huis ook gelijkvloers. 

Een andere vraag?
Neem dan gerust contact met ons op.