Wij houden van de natuur en willen graag een duurzaam steentje bijdragen voor nu en de toekomst. Bij elke keuze die we maken proberen we die zo duurzaam mogelijk - en met respect naar de natuur - te maken.

Liever lokaal
In onze bedrijfsvoering werken werken we met zoveel mogelijk Texelse bedrijven. Dit vinden we niet alleen leuk, maar komt ook ten goede voor de lokale economie. Zo wordt ons beddengoed opgehaald, gewassen en gestreken door een wasserij uit Den Burg. En werken we van de boekhouder tot de loodgieter met Texelse partijen. Onze dekbedden en kussens zijn gevuld met Texelse wol en door Texelwool op het eiland gemaakt.  

Ecologisch schoonmaken
Ons schoonmaakteam maakt de huizen schoon met ecologische schoonmaakmiddelen. De reinigingsmiddelen zijn goedgekeurd door Green Key. Het afwasmiddel en de handzeep zijn ook ecologisch en de flacons vullen we elke keer bij.

Inheemse tuin
Op ons terrein vind je enkel bloemen en planten die thuishoren in de Texelse natuur. Deze beplanting groeit in onze omgeving van nature en heeft daardoor geen kunstmest, kunstmatige beregening of onkruidverdelger nodig. Onze terrassen zijn gevoegd, waardoor we geen onkruid op de terrassen hoeven te bestrijden. 

Texelse energie
De houten lampen op ons erf zijn afhankelijk van de zon. Het gras en de planten besproeien we niet. Op Texel mag je namelijk alleen met kraanwater besproeien dat vinden we zonde. De planten en het gras groeien van de regen die er valt en de zon die schijnt. Het kan daarom goed zijn dat ons gras in de zomer, net zoals in de duinen, niet frisgroen is.

Geen onnodig verbruik
We vervangen alleen iets als dat echt nodig is, om zo onnodig afval te voorkomen. We vervangen bijvoorbeeld niet uit voorzorg de batterijen van de afstandsbedieningen of de bedlampjes. Is er een batterij of een lampje leeg? Laat het ons weten, dan vervangen we deze. Op onze CV-kachels zit een energiesparende stand (de ICY thermostaat) en al onze verlichting is uiteraard LED en buiten voorzien van een timer.

Afval scheiden
We scheiden al ons bedrijfsafval en voeren het gescheiden af. Help je mee door je afval in de juiste container te plaatsen? In het vakantiehuis vind je een afvalbak voor plastic, groen en restafval. Op onze parkeerplaats zijn daarnaast ook verzamelcontainers voor papier/karton en glas.

Duurzame materialen
In de winter van 2021/2022 hebben we onze huizen gemoderniseerd. We hebben voor de moderniseringsslag bewust gekozen voor duurzame materialen. Waarbij niet alleen de langere levensduur meespeelde, maar vooral ook de herkomst van de materialen.