Skip to main content

Huisregels

Om voor iedereen de vakantie zo aangenaam mogelijk te maken hebben wij een aantal regels. Als gast van De Leeuwerik zijn deze regels voor jou ook van toepassing. Zo houden we het op het park gezellig. 

Algemeen

  • Onze huizen zijn familiehuizen en niet bestemd voor grote families en/of jongeren.

  • Het is niet toegestaan om de meubels te verplaatsen naar andere huisjes.

  • Denk erom dat als je het vakantiehuis tussentijds of bij vertrek verlaat, je de deuren en ramen steeds zorgvuldig sluit of op kiepstand zet.

Rookvrij terrein
We hebben een rookvrij terrein. Dat betekent dat in het huis, buiten en op het erf niet gerookt mag worden. Wil je toch roken? Doe dit dan tijdens een wandelingetje in de omgeving.

Visite en logees
Dagbezoek is uiteraard welkom, zonder huisdier en als ze zich ook aan de huisregels houden natuurlijk. Heb je geboekt voor 1 - 3 personen? Dan is het mogelijk om logee(s) te ontvangen. Er mogen niet meer dan 4 personen (baby's tellen ook mee als persoon) totaal overnachten in ons vakantiehuis. Meld vooraf bij ons dat je logees krijgt, dan kunnen we ook de verplichte € 2,30 (en in 2024: € 2,40) toeristenbelasting per persoon, per nacht verrekenen en je logees aanmelden in het systeem. Zonder melding en betaling van de gemeentelijke toeristenbelasting, mogen wij 's nachts niet meer personen dan de oorspronkelijke boeking laten overnachten.

Parkeren
Op het parkeerterrein is plaats voor één auto per accommodatie. Elke vakantiehuis heeft een eigen parkeerplaats. Een tweede auto of auto van visite kan aan de straat geparkeerd worden. Let op: een Texelvignet en parkeerschijf zijn dan verplicht.

Honden
In de huizen waar een hond welkom is kan de hond vrij lopen in de afgesloten tuin. Buiten de tuin dient de hond aangelijnd te zijn. Het bos is op loopafstand, waar je hond ook zijn/haar behoefte kan doen. Mocht je hond toch zijn behoefte hebben gedaan in de tuin, dan verwachten wij dat jullie dit zelf opruimen. We willen vragen overlast bij de omwonenden en gasten, door blaffen, te voorkomen. In de huisdiervrije huizen, is het binnenlaten van een hond of kat niet toegestaan.

Drugs
Het is niet toegestaan om drugs of verdovende middelen te gebruiken of in bezit te hebben op ons park.

Fietsen
Fietsen dienen geplaatst worden in de daarvoor bestemde fietsenrekken. We vragen onze gasten om de fietsendragers van geparkeerde auto’s af te halen.

Nachtrust 
Tussen 22.30 en 8.00 uur dient de nachtrust gerespecteerd te worden. Wij verwachten dat iedereen deze nachtrust naleeft. Dit betekent onder meer geen luide gesprekken, muziek of enig ander lawaai.

Afval
Op de parkeerplaats staat onze afvalstraat, waar afval, plastic, papier en karton, glas en gft-afval gescheiden kan worden. Afval dient (gesorteerd) gedeponeerd te worden in de daartoe bestemde containers. Het op de grond neerzetten van vuilniszakken (en los afval) is niet toegestaan in verband met de hygiëne en het aantrekken van (on)gedierte.

Sleutels
Bij het verlies van de sleutel(s) worden kosten in rekening gebracht. Het is niet toegestaan sleutels in gebruik te geven aan anderen. Bij de uitcheck ontvangen we graag de sleutel(s) weer retour.

BBQ’en
Vanwege de rookvrije zone is barbecueën op ons erf niet toegestaan. Op Texel zijn twee openbare BBQ-locaties die we je aanraden: in De Dennen en bij de Waddenhaven in Oudeschild.

Apparaten
Het is niet toegestaan om instellingen van de tv, radio, kachel of andere apparaten die behoren tot De Leeuwerik, te wijzigen. Als je niet weet hoe het apparaat werkt of het apparaat een probleem heeft, kun je contact opnemen met de beheerder.

Elektrische auto opladen
Een elektrische auto mag niet opgeladen worden aan de stroom van je vakantiehuis. Op onze parkeerplaats staat een laadpaal die je mag gebruiken. De dichtsbijzijnde openbare laadpaal vind je hier twee straten verderop in de Strijbosstraat of op de parkeerplaats bij de Jumbo.

We hopen uiteraard dat deze regels voor jou als gast ook vanzelfsprekend zijn. Als je overlast ondervindt van gasten die zich niet aan de regels houden, laat het ons dan weten of spreek de betreffende gast hier zelf vriendelijk op aan.

Contact

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we een nieuwsbrief met leuke informatie en aanbiedingen, aanmelden kan hieronder:

Betaal veilig met

Ideal
Sofort
PayPal
Bancontact
Maestro
American Express
Visa