Skip to main content

5 x ontbijten in De Koog

Zin om buiten de deur te ontbijten of te brunchen? Veel restaurants openen in De Koog rond het middaguur, waardoor het even zoeken is naar een geschikte plek. In dit lijstje vind je de ontbijtplekken waar wij graag naartoe gaan. 

Wouter Bakker

De bakkerij van Wouter is op zaterdag en zondag geopend. Je proeft de versheid, volle smaken en passie. Het kan hier best druk zijn, dus houd rekening met een wachttijd. Alles wat in de toonbank ligt + koffie/thee & sapjes kun je op het terras opeten of meenemen voor thuis. 

Onze ontbijtfavoriet: een amandelcroissant en een cappuccino met havermelk. 

Duinroosstraat 1 - www.wouterbakkertexel.nl

Picknick op het strand

Heb je al wel eens ontbeten met het geluid van de zee op de achtergrond? Nu je op Texel bent, hoort dat er eigenlijk wel bij ;-) Haal bij Wouter Bakker of de supermarkt allerlei lekkers en neem het mee naar het strand. Vergeet niet om een kleedje mee te nemen en je kunt je dag heerlijk starten aan zee. 

Grandcafé 't Plein

Vanaf 9 uur is dit grandcafé midden in de Dorpsstraat al geopend. De keuze is hier klassiek: croissant met jam, pancakes, yoghurt met granola of een tosti. Het terras is heel comfortabel en gericht op de ochtendzon, dus je kunt hier ook lekker buiten ontbijten. 

Dorpsstraat 18 - Bekijk het menu >

Laat ontbijten? Ga voor een vroege lunch

In De Koog zijn de restaurants voornamelijk gericht op de lunch en het diner. Bij weinig restaurants vind je dan ook een ontbijtkaart. Rond het middaguur zijn de meeste restaurants geopend. Dus een brunch is ook een goed idee.

Dit zijn onze favoriete restaurants in De Koog >

Ontbijten in Den Burg

Zoals je ziet is het ontbijt-aanbod in De Koog niet mega groot. Als we de tijd hebben, gaan we graag op de fiets naar Den Burg. Onze tips voor ontbijtplekjes in Den Burg:

Ontbijt op bed

Met een bakkerij op het erf en een broodjesservice hoef je bij ons nooit ver te lopen voor je ontbijt. Op zondag is de bakkerij van Wouter open. En als gast van De Leeuwerik kun je elke dag gebruik maken van de broodjesservice. Vers afgebakken broodjes worden dan 's ochtends bij je aan de deur bezorgd. Zo kun je lekker rustig opstarten en ontbijten in bed, op de bank, aan tafel of in het ochtendzonnetje op het terras. Da's lekker wakker worden!

Contact

Stay in touch

We regularly send out a newsletter (in Dutch) with great information and offers, sign up below:

Pay safely via

Ideal
Sofort
PayPal
Bancontact
Maestro
American Express
Visa