Skip to main content

6 x het lekkerste zelfgemaakte ijs op Texel

Zin in een verkoelend ijsje? Op Texel wordt heerlijk ijs gemaakt! Of je nu zin hebt in softijs, sorbetijs of ijs van koeien- of schapenmelk. Hier vind je onze favoriete locaties voor huisgemaakt ijs: 

Novalishoeve

Dit is onze absolute favoriet! Het ijs wordt hier gemaakt van eigen biologische koeienmelk en zoveel mogelijk ingrediënten van eigen boerderij. Het ijs is heel romig en heeft super veel smaak. Het ijs wordt gemaakt zonder kunstmatige smaakstoffen, dat is ook fijn om te weten.

Hoornderweg 46, Den Hoorn – www.novalishoeve.nl

Schapenmelkijs van Emmie

IJs gemaakt van schapenmelk, dat vind je niet zoveel. Het is echt de moeite waard om te proberen. Zo romig, fris en smaakvol; echt heel anders dan van koeienmelk. Emmie maakt het ijs van schapenmelk van Schapenbedrijf De Waddel. Het ijs is hier verkrijgbaar en ook bij diverse boerderijwinkels in de buurt. 

Schapenbedrijf De Waddel - Westergeest 4, Den Burg
www.instagram.com/emmiesijs_texel/

Softijs bij T'exels boerderijwinkeltje

Dit is een leuke! Naast de boerderij van de familie van Exel staat een boederijwinkel, de kleinste boerderijwinkel van het eiland. De zoons van de boerenfamilie runnen dit. In het winkeltje staat een softijstap. Je kunt hier zelf softijs tappen, gemaakt van koeienmelk van eigen boerderij. 

Postweg 17, De Cocksdorp - www.instagram.com/t_exelsboerderijwinkeltje/

Gelateria Bella Toscana

De Italiaanse familie die deze ijssalon heeft, maakt hun ijs volgens een traditioneel familierecept. Je kunt kiezen uit 36 afwisselende smaken en verschillende Italiaanse (ijs)koffies. Het ijs wordt gemaakt van melk van Texelse koeien. 

Nikadel 39-41, De Koog - www.bellatoscana.nl

Het Voedselbos

Het ijs wordt hier gemaakt van vruchten uit eigen tuin. Je vindt hier vooral sorbetijs van zelfgeteelde aardbeien en bosbessen. Zoek een leuk plekje op het grasterras of binnen in de kas. En daarna kun je nog een rondje zelf vers fruit plukken. 

Middellandseweg 4, Oudeschild - www.zelfpluktuin.nl

Labora

Dit is de meest bekende en populaire ijsboerderij van het eiland. Op een zonnige dag kan hier een rij tot aan de weg staan. Het ijs wordt hier gemaakt van melk van eigen koeien. Je kunt kiezen uit de standaard smaken en eigen creaties, zoals: oma's appeltaart, hokey pokey en de aardbeienknoert. 

Op de boerderij zijn hertjes en is een groot grasterras met speelmogelijkheden voor de kids. 

Hollandseweg 2, De Cocksdorp - www.ijsboerderijlabora.nl

Contact

Stay in touch

We regularly send out a newsletter (in Dutch) with great information and offers, sign up below:

Pay safely via

Ideal
Sofort
PayPal
Bancontact
Maestro
American Express
Visa